

Oksijen tedavilesi; oksijenin saf, ozon-oksijen karışımı olarak veya oksijenin daha güçlü bir şekilde zenginleştirilmiş olduğu hava şeklinde kullanıldığı natüropati yöntemleridir. Oksijen tedavisinde amaç, organizmaya oksijen tedarikini iyileştirmektir. Yeterli oksijen olmadan vücut hayati fonksiyonları sürdüremez çünkü hücreler metabolizmaları için buna ihtiyaç duyarlar. Akciğerlerde, kırmızı kan hücreleri oksijenle zenginleştirilir. Daha sonra kalpten tüm vücuda kan dolaşımı yoluyla pompalanır. Orada hücrelere oksijen verirler. Örneğin bir akciğer hastalığı, kalp yetmezliği veya diğer kalp veya damar hastalıkları nedeniyle yetersiz oksijen kaynağı varsa, bunun sağlık için olumsuz sonuçları olabilir. Örneğin spor veya diğer fiziksel veya zihinsel efor gibi fiziksel aktiviteler ve kronik inflamasyon yoluyla artan oksijen ihtiyacı, oksijen eksikliğine de neden olabilir.
OKSİJEN TEDAVİSİ NEDEN ÖNEMLİDİR ?
Tedavi sırasında hastaya çeşitli yöntemlerle konsantre veya saf oksijen verilir. Bu, kandaki oksijen konsantrasyonunu arttırır ve vücuda daha fazla enerji sağlar. Bu, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve performansı artırabilir. Ayrıca bölgesel (ve sistemik kan akışı teşvik edilmelidir. Terapi ayrıca dokudaki enflamatuar süreçleri azaltmak için kullanılır ve dolaşım hastalıklarının riskini veya sonuçlarını azaltmayı amaçlar.
HEMATOJENİK OKSİDASYON TEDAVİSİ (SICAK)
Bu oksijen tedavisi şekli, İsviçreli doktor Prof. Dr. Eduardo Wehrli geri döndü. 1950'lerde halka sunuldu. Tedavi kapsamında kol damarından yaklaşık 60-90 ml kan alınır. Bu kan köpürtülür ve yaklaşık 8-10 dakika boyunca saf tıbbi oksijen ile birkaç kez ışınlanır. İşlem, kan hücrelerine zarar vermemek için steril tek kullanımlık bir kapta gerçekleştirilir. Hazırlanan kan daha sonra damara geri verilir. Bu tedavi yaklaşık 20-30 dakika sürer.
SİNGLED OKSİJEN TEDAVİSİ
Bu tip oksijen tedavisi ile hastadan kan alınır ve vakumlu bir şişeye doldurulur. Singlet oksijenle zenginleştirme orada gerçekleşir, oksijenin çok yüksek enerjili hali. Bu, karanlık, oksijenden fakir kanı hafif, oksijenden zengin kana dönüştürür. Değiştirilen kan daha sonra hastaya geri verilir.
OKSİVENASYON
Bu prosedürün amacı, küçük miktarlarda tıbbi oksijeni doğrudan kana vererek oksijen içeriğini arttırmaktır. Bir hastanın damarına toplam yaklaşık 10 ila 60 mililitre oksijen verilir. Ancak, dakikada yalnızca bir ila iki mililitre verirsiniz. Bu az miktarda oksijen daha sonra kanda yavaşça dolaşır.
OZON TEDAVİSİ
Ozon, normal oksijenden farklı olarak, iki yerine üç oksijen atomundan oluşan, özellikle reaktif bir oksijen şeklidir. Tıbbi ozon, saf oksijen ve açıkça tanımlanmış miktarda saf ozonun bir karışımıdır. Kanda kırmızı kan hücrelerinin oksijen salınımını ve akış özelliklerini etkiler. Enjeksiyon tedavisinin bir parçası olarak ya kas içine, deri altına ya da damar içine enjekte edilir ya da otolog kan ile birleştirilir.
OKSİJEN TEDAVİSİ NE ZAMAN UYGULANIR
Oksijen terapileri çeşitli hastalıklar ve şikayetler için kullanılabilir:
· Bacak ülseri (bacakta kronik açık yara)
· Alerjik hastalıklar
· Kardiyovasküler hastalıklar
· Dolaşım bozuklukları
· Enfeksiyona yatkınlık
· Kronik cilt hastalıkları (örneğin sedef hastalığı)
· Nefes darlığı
OKSİJEN TEDAVİSİ HİZMETLERİ
Oksijen tedavisi alanında profesyonel ve kaliteli bir şekilde hizmet almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Özel Hemşire İstanbul ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.